Super Mario Bros

Super Mario Bros är ett tv-spel, vars första version lanserades år 1985 av Nintendo Entertainment System med spelfigursdesign av Shigeru Miyamoto, samt den klassiska Super Mario-musiken av Koji Kondo. Idag är Super Mario Bros en spelserie med många uppföljare som exempelvis Super Mario Bros 2, Super Mario Bros: The Lost Levels och omgjorda Super Mario All-stars.

Spelet börjar med att Mushroom Kingdom, Svampkungadömet, blir invaderat av elaka sköldpaddor, följt av att alla dess invånare blir förvandlade till hästtagel, tegelstenar och stenblock. Den enda som kan ställa allt till rätta är prinsessan Toadstool. I Super Mario Bros spelar du hjälten Mario vars uppgift är att rädda prinsessan Toadstool, som har blivit kidnappad av den store kungen Bowser, även kallad Koopa.

Super Mario Bros är ett plattformsspel som består av åtta världar med fyra banor vardera. Hjälten Mario kan ta sig fram på olika sätt som exempelvis genom att simma, springa och hoppa. De olika fienderna i spelet, så som de elaka sköldpaddorna, förgörs genom att Mario hoppar på dem. Dock går det inte att hoppa på alla fiender. Vidare finns en magisk svamp i spelet som gör Mario till den dubbelt så stora Super Mario och en blomma gör att han kan kasta eldbollar. Om du stöter på en stjärna blir du näst intill oövervinnerlig under en kort stund, om du inte trillar ner i ett hål. Super Mario Bros går att spela i single så väl som multiplayer-mode. Spelet finns idag tillgängligt till många olika konsoler, till exempel till Nintendo Wii.

Spelets målgrupp är främst barn som är sju år och äldre, men passar även andra grupper av individer. Av det faktum att Super Mario Bros är ett av de mest klassiska tv-spelen som finns, är det ett spel som du helt enkelt måste prova på. Passa på att njut av den klassiska musiken, grafiken och ta dig igenom de olika världarna.